tisdag 26 juli 2011

Vitmålad spröjs.


När man inte har några pengar kan man än så länge, tills vidare, låta sig bli kär i en dröm. Och när vi går och botaniserar bland gamla fönster i sån där mysig och historisk dammdoft, bland flagnande fönster, spegeldörrar med avskavd färg och otrolig charm, bland järnspisar som allesammans ber att få bli hemkörda till oss och stå i vårt kök och när man ser alla de tingen. Då är man så där alldeles fantastiskt kär och glad i sin dröm.
Vi målar upp ett växthus (till det lilla har vi redan fönster här hemma som bara väntar på den där kärleken, att putsas upp och snickras samman) med vita spröjs och små vädringsfönster. Med en gisten spegeldörr med fönster längst upp, ni vet. Och man kliver in vid gaveln på växthuset och möts av solvarm tomatdoft och alldeles till höger växer ett aprikosträd som vi sått själv från kärna. Och lite längre fram ringlar sig vinrankan upp mot nock och längs med taket hänger de saftigaste gröna druvorna. Det är bara att sätta sig där i hörnet, i rottingstolen och nypa sig en druva, en aprikos eller tomat. Och bara njuta där bakom grönska, doft och vitmålade spröjs. Det är så fint att det inte är riktigt klokt.
Vi har målat upp det, precis som det ska vara i realiteten sen. Någon dag i framtiden dit jag med nöd och näppe kan ge mig till tåls.

Men till dess i kväll, ja i kväll väntar ett nytt Harry Potter-maraton, för jag kommer dödens dö om jag får slutet avslöjat för mig innan jag plöjt igenom minst hälften av filmerna.

8 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ännu ett Harry Potter-fan? hahaha...jag är den enda på jorden som inte är involverad!

Husfrun sa...

Trillingnöten: Någon måste ju simma mot strömmen också - och den här gången var det inte jag ;)

Znogge sa...

Harry Potter har jag inte hängt med på fullt ut tyvärr. Men får ta ett race lite senare.

Kram

carola sa...

Harry potter har jag aldrig sett:)
Tror inte det är film för mig men det sa jag innan jag såg twilight också..
Nu är jag kär i dom.

Kramisar

Sus sa...

Mmmmm, vilken underbar växthusdröm.
Den blir säkert verklighet i din närvaro :)
Kraaaam

cecce sa...

Vilken fin dröm! Kan riktigt se dig sittande med aprikosen i växthuset!!
Hoppas verkligen din dröm blir verklighet inom en snar framtid!

Kramar

Henrik Olsson sa...

Drömma ska man aldrig sluta göra, för i samma stund slutar drömmar att uppfyllas :)

amacasa sa...

Härlig dröm!

Harry Potter har jag varken läst eller sett, så jag kan inte skvallra om hur det gick :-)