måndag 25 juli 2011

Tygla otåligheten.


Klicka på bilden för att komma till "virkalongen".
I vanlig ordning sprudlar jag av virkidéer. Det enda jag egentligen saknar är tid att skapa allt (och kanske lite pengar att köpa allt garn jag vill ha). När jag snart börjar universitetet anar jag att jag får ännu mindre tid att koppla av med en virkning men jag kan ändå inte hålla mig borta från "virkalongen". Det låter ju oerhört spännande att få mönstret tilldelat mig bit för bit och det ska bli roligt att gissa vad det ska bli för figur.
Om du gillar att virka tycker jag att du ska vara med - du också!

Sen funderar jag på att äntligen ta tag i det där med stickning - en teknik jag är så där halvkass på men vill lära mig som rinnande vatten. På garnstudios hemsida finns små filmklipp för nybörjaren, så jag antar att det väl bara är att sätta igång.
Dessutom borde jag bli vän med otåligheten och lära mig samsas med mina tyger och min symaskin. Jag älskar egentligen att sy (bara det att det tar sådan tid, jämfört med en virkning och jag är ju så otålig att arbetet sällan blir välgjort bara för det).
Jag menar - ska jag bli syslöjdsfröken så ska jag. Och då måste jag vara bra.

Har ni förslag på vad jag kan sy?
Något snabbt, enkelt och roligt för någon som ska lära sig tygla otåligheten (jag kan ju inte bli fröken-som-trampar-symaskinens-tramppedal-i-bott-och-struntar-i-att-pressa-mäta-och-nåla...).

5 kommentarer:

carinasjolund sa...

Om vi inte hade bott så långt i från varandra, skulle du fått sy nya rumsgardiner till mig :)

Som sagt... jag håller mig till broderierna!
Kramen vännen♥

amacasa sa...

När det gäller handarbete så är det direkt dumt att fråga mig ;-)

Västgötskan sa...

Äh, pressa, nåla och mäta är väl överskattat?? Ha ha!
(Är lika otålig som dig, därför syr jag tyvärr aldrig...)

Diana sa...

Det låter som en spännande utmaning att virka utan att veta vad! Jösses vad folk har fantasi med att komma på grejer!

Znogge sa...

Jag som inte kan virka alls... Men sy och sticka går hyrsat fast det var en evighet sedan!

Kanske en söt sommarkjol?

Kram