lördag 16 juli 2011

Aldrig mer fuska.

Två regniga dagar förbyttes plötsligt till en solig och behagligt varm dag som på förmiddagen bjöd på en stunds meditation i kaninhagen tillsammans med barnen - och ja, Kalle och Kajsa Kanin förstås och som sedan växlade om till grillvisit hos min syster.

Och jag kan bara få meddela en sak rakt av och punkt och slut - att nej, jag är inte gjord att äta något annat än strikt lchf-kost för det är inte klokt vad min mage står ut som en spärrballong och gör så ont att jag ömsom kvider och ömson smeker min onda mage. Två dagar av hederlig "kostfusk" med gårdagens nävar med chips och dagens två potatisar och en bit kladdkaka och det minsann, det gillas inte. Jag minns att det var så här ställt med magen innan jag bytte till lchf-kost för att mina leder skulle må bättre. I samma veva kom min mage att må prima och den har varken varit hård, spänd, svullen eller ond sedan dess. Tills nu då. Så något mer fuskande mina vänner, det blir det inte. Det är ju egentligen heller ingenting jag saknar.

10 kommentarer:

Mita sa...

Ibland är det skönt att få fuska lite,man njuter i alla fall då även om man får lida pin efteråt.
Underbara bilder du bkuder på,
Kram vännen!

Znogge sa...

Känner precis det samma. Fuskade en dag och min mage kom i olag. Fast egentligen har det inte med kosten att göra utan en normal mage reagerar så på alla förändringar!

Kram

Dorro sa...

Vad underbart att kosten gör skillnad. Gör det något skillnad för lederna?

mintekopp sa...

Förstår verkligen precis vad du menar. Jag är laktosintolerant och tänker ibland att det kan vara värt att fuska och äta en glass eller något annat, men efteråt är det verkligen ALDRIG värt det. Aldrig någonsin. För om magen är i obalans är verkligen resten av kroppen det oxå. Otroligt skönt för dig att du dock har hittat en kost som funkar för dig, hjälper det dina leder mycket?

Trillingnöten sa...

Visst är det roligt hur olika man kan vara med tanke på kost och sånt? Att vissa inte tål och andra tål mer :) Nae, inget fusk nu :)

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Skönt att ha hittat ett sätt som gör att magen fungerar. :-)

Helene sa...

Härligt när vädret slår om så där = ))
Ha en fortsatt mysig helg.
Kram Helene.

cecce sa...

Vilka fina sommarbilder!!

Önskar att jag var lika ståndaktig. Har försökt mig på lchf men...äh...jag typ fuskar hela tiden:-) Det där sockret, kakorna, bullarna...vita brödet...I just love it:-)
Jaja. När jag läser hur bra du mår kanske det ändå skulle vara värt ett försök...


Kramar!!

Västgötskan sa...

Jag förstår att det verkligen inte är värt att fuska. Men visst måste du sakna KLADDKAKA lite? ;-)

LinaPetronella sa...

usch o fy då
du får tala om vad jag ska bju på nästa gång!!
hopppas d går över fort