lördag 30 juli 2011

Mitt motto,

Mitt motto är att ingenting är omöjligt, eller mer precist; if you can dream it you can be it - och baske mig att jag ska bli textillärare en vacker dag. Just nu känns det dock rätt hopplöst, som så mycket annat jag med iver vill ta mig för. En enkel väg, vem sa att det skulle finnas såna? Nej, vill man nånstans får man kämpa sig dit. Det går, på något sätt, nån gång.

Det finns slöjdlärarutbildningar bland annat vid Göteborgs universitet. Där blir man behörig att undervisa i slöjd i år 1-9, vilket låter fantastiskt bra. Dessutom får man kompetens i ytterligare två ämnen, men... utbildningen är på 270hp och så länge till kan jag inte gå i skolan.

Jag får en grund att stå på i och med min grundlärarutbildning med inriktning mot arbete i fritidshem. Jag får 30hp i slöjd (vilket inte är alls mycket i sammanhanget) men som ger mig behörighet att undervisa i slöjd i år 1-3.

Det finns fristående kurser, somliga under terminen, andra under sommaren. Somliga på distans, andra på campus.
Det är den vägen jag planerar att gå för att öka min kompetens från 1-3:an till 1-6:an.
Hur, eller ens om det är möjligt, om det är rätta vägen eller om vägen till och med faktiskt blir stängd - det vet jag inte ännu.
Men att... en dag. Jag som textillärare, det kan jag se så tydligt i min dröm att jag faktiskt kan ta på den yrkesrollen. Jag ser mig själv i en yrkesroll för första gången någonsin. Jag har aldrig varit så säker förr.

If I can dream it. And I do.

(Fast jag blir så otålig och går ner mig så när jag möter motstånd, även om jag försöker övertyga mig om sanningen och kraften bakom mitt motto).

12 kommentarer:

Diana sa...

Det blir väl "bara" för dig att sätta dig ner och fundera på vad du vill. Räcker det med att vara 1-3 slöjdlärare för dig eller du vill ha mer?

Husfrun sa...

Diana: det är just det att jag inte nöjer mig med att bli slöjdlärare i 1-3. Det räcker liksom inte till eftersom jag inte kommer bli aktuell för en sådan tjänst på någon skola (vad jag tror) eftersom slöjd har man först i 3-6.

amacasa sa...

Du kommer säkert att greja det - fortsätt bara att hålla på ditt motto!
(Som för övrigt skiljer sig en del från mitt: "Det kommer aldrig att gå!" ;-) )

Västgötskan sa...

Du kommer garanterat att greja det på ett eller annat sätt! :-)

Egentligen kanske det är bättre att INTE staka ut en helt rak väg. Så mycket som regering och skolverk verkar ändra, justera och greja hela tiden... :-P
Det kommer ge sig med tiden, liksom.

Att vara någons fru sa...

Du KAN göra allt. Allt. Man måste tro det.

Malin sa...

Du KOMMER bli textil-lärare, det står skrivet i stjärnorna! Vänta du bara så får du se!
Kram

Alicia sa...

Ett fantastiskt uttryck som jag också lever efter sedan jag läste Andreas Carlssons självbiografi. Så sant det är; If you can dream it - You can be it!
Kämpa kämpa, jag hejar på dig! :)

egoinasmamma.nu sa...

Det är viktigt med drömmar och mål. Kanske känns det mer överkomligt om du inte ser "målet", men gör dig upp delmål som du ser fram emot? Glöm slutmålet ett tag och fokusera på första delmålet och så fortsätter du så? Då blir det många "mål" och mycket roligare på vägen. Om det tar lång tid spelar mindre roll, vi måste ju ha något att hitta på här i livet. ;)

Jag tycker det är underbart att du följer dina drömmar!

Min plats i solen sa...

Hej!

Tack för din fina kommentar på min blogg! :) Vad glad jag blev och vad roligt att du hittade till min lilla vrå av bloggvärlden. Tack vare din kommentar hittade jag hit till din fina blogg. :)

Vilket härligt inlägg och jag håller med dig, if you can dream it you can do it, och självklart ska du bli textillärare. Allt är möjligt, glöm aldrig det! Jag hejar på dig hela vägen! :)

Ha en fin helg!

Kram Lotta

Mollys Blog sa...

Nu hänger jag inte riktigt med; kom inte du in på utbildningen? Kram!

Trillingnöten sa...

Jag vet vad du menar. Jag förstår inte ens varför de har ett sånt program som åk 1-3 slöjdlärare. Just nu är det svårt att ha slöjd i dessa klasser med tidsbrist och annat. Det borde finnas på schemat, men det gör det inte. Jag hoppas du hittar en bra väg för dig! Jag tror säkerligen att du kan lägga till ytterligare slöjd för att nå 4-6 också. Minst. Kan du inte ringa syon på universitetet när de öppnar nu?

Husfrun sa...

Molly: Jo, jag kom in på grundlärarutbildningen med inriktning arbete i fritidshem. Där väljer jag också slöjd och får då kompetens att undervisa i 1-3. Jag vill nå kompetens upp till 6e klass minst för att kunna bli aktuell för en slöjdlärartjänst, något jag annars ser som helt omöjligt.
Kram.