lördag 30 juli 2011

Materialet, färgerna, livet...


Vet ni, jag repade upp det lilla jag kommit på de virkade shortsen i går. Igen! Det blir ju lätt så när man som jag modifierar mina egna mönster, att ibland flyter det på nåt vansinnigt fantastiskt bra och ibland blir allt bara fel. I stället stegade jag beslutsamt in på en garnbutik eftersom jag behövde fylla på garn till bikinibyxorna - men kom i vanlig ordning ut därifrån igen med mer garn än vad som var planerat. Det går liksom inte att slita sig från de olika strukturerna, materialet, färgerna, livet... allt i de där nystanen av olikheter.

Bikinibyxorna repade jag förresten också upp, så det så!
Det blev i alla fall en värmande tevetoffel av det där gammelrosa fluffgarnet som jag inte kunde motstå och som jag länge stod och vägde i handen och funderade över vad det ville förvandlas till. En sjal, en halsduk, vantar eller tofflor? Och tofflor blev det. Eller en i alla fall. Den virkade nästan sig själv och nu blir det spännande att se om dess maka virkar sig lika enkelt. Jag skrev liksom aldrig ner mönstret.

Nåväl.

Nu är jag igång med de där shortsen igen som bestämt blir ett par nätta solbadar-shorts, nåt sånt. Fast om jag envisas med att övergå från att virka fasta maskor till att helt plötsligt virka stolpar får jag ju äran att repa upp alltsammans igen.

Jag tror att jag ska fokusera lite bättre.

7 kommentarer:

Susanne P sa...

En fördel med att virka är att man lätt kan göra om det om man inte blir nöjd med resultatet!
Kram

Dorro sa...

Ja ibland är det riktigt svårt att bestämma sig. Här kan vi inte bestämma oss för om vi ska åka och besöka ett vackert slott eller sätta oss på en badstrand. Svåra beslut så här i sommartider.
Kram

Trillingnöten sa...

Jag är så imponerad av hur du kan virka och sticka så där...det är galet bra! Jag önskar att jag hade tålamod att ta mig an sånt jag också...en dag så. Det lovar jag mig själv!

Henrik Olsson sa...

Jag antar att det är samma för dig i en garnaffär som det är för mig i en biltemabutik :P

Mitah sa...

Det var ett fasligt repande upp och ner,hehe...men när du väl kommer igång så har du ett väldigt flyt..*L*....ska bli intressant att följa fortsättningen..
Vilken söt tös där i klackskor i förra inlägget,en riktig modell..*L*...
Kram vännen ♥

Helene sa...

Vilka söta tofflor !!
NU ska jag gå in i din butik och kolla lite = ))
Ha en mysig lördag.
Kram Helene.

amacasa sa...

Jag tycker lite synd om din andra fot. Den som får frysa sen till vintern... ;-)