fredag 15 juli 2011

Jag har alltid önskat mig...


...nåt sånt här.
Ett rött hus med havsutsikt och ett stall med plats för tre islandshästar, en vit, en svart och kanske en... gul, eller heter det kanske zobelfärgad?, med svart man och svans. Hade inte det varit en fin trio för mig och barnen att ta långritter på i den vackra, lugna naturen i Nordingrå. Där uppe i norrland. Min hästgård - med plats för gårdsbutik där jag kan sälja mina alster, allt från virkat, trasmattor och tovade ullgrejer till getost och drejade lerkrukor. Ni skulle komma långväga från Sveriges alla hörn och göra visit hos mig - hos oss. Och vi skulle sitta...


... här, på min glasveranda som jag också alltid har drömt om, med fönsterbrädorna smockfulla av de allra ljuvligaste ljusrosa pelagoner som någonsin skådats. Och vi skulle dricka te eller kaffe och äta sju sorters kakor och nybakta, ännu varma vaniljbullar. För med finbesök skulle jag strunta blankt i min lchf-kost för en stund.


Och kommer ni förbi en höst- eller vinterdag så är glasverandan kanske för kall att sitta i, så då skulle vi slå oss ner framför en värmade brasa i kakelugnen och svepa om oss varma filtar av mormorsrutor som jag har virkat och först tänkt sälja i min gårdsbutik men sedan blivit så där alldeles kär i att jag inte kan slita mig från dem.

Jag har alltid önskat mig en liten gård. Vid vattnet. Stor nog att hysa några hästar, lite får, några getter, några höns, fler kaniner och en stallkatt.
Visst skulle ni komma på lite fika då?

Susanne P var först ut i "önskerubriker" som jag väljer att plocka fritt ur högen, utan inbördes ordning. Även om det är era önskerubriker vill jag få till den rätta känslan i inläggen. Jag vill få in Mig i texten.

8 kommentarer:

Mollys Blog sa...

Så fint! Blir det ditt en dag kanske? Du kom ju in på lärarutbildningen =) Kram!

Sus sa...

Så ljuvligt!
Det är så fint med drömmar, ingen eller inget kan ta det ifån en :)
Kraaaam

Sv: Jo, jag har tre katter och en råtta kvar efter dotterflytten...kanske, kanske blir det en hund nån gång ;)

Henrik Olsson sa...

Jag förstår varför ett rött hus med vita knuta lockar så - speciellt om det ligger vid vattnet :)

mintekopp sa...

Så alldeles, alldeles underbart, helt ljuvligt. Jag kommer mer än gärna och hälsar på dig i din gårdsbutik och köper med mig några alster hem :-). Har oxå en gårdsdröm där jag har en hel flock med får och en gårdsbutik runt hörnet där jag kan sälja all ost som vi inte orkar äta upp själva...

Trillingnöten sa...

Så underbart! Jag kommer så snart det är färdigt :) Var så säker!

Diana sa...

Wow, viket mysigt hus! Jag sä svag för de Småländska trähusen. Sen hade jag gärna blåst det helt invändigt och haft det modernt där. Fast gärna med träbjälkar... :)

Gun sa...

Det ser underbart ut. Jag skulle gärna bo så också, fast kanske i Stockholms skärgård om jag fick önska fritt.

Sussi sa...

Låter som en underbar dröm. Hoppas den slår in någon dag :)