torsdag 21 juli 2011

"I dag vill jag"

(Maria gav mig den här önskerubriken)
Jag måste vara född otålig för väntan är inte min melodi och kommer det till renoveringar och projekt eller vad som helst som tar lite tid är underarbetet det värsta jag vet. Jag står där med hammaren (som jag ändå inte kan hantera) eller vattenpasset i hand och kan knappt koncentrera mig för att jag drömmer om hur jag ska kunna piffa när allt är klart.

För ett tag sen försatte jag mig i att bygga ett växthus av gamla fönster. Bara ett litet ett som ska se alldeles förträffligt sött ut mot husets södervägg med plats för några tomatplantor, någon gurka och kanske de där vinrankorna som än så länge bara bor i min dröm och i en flaska vatten. Jag har hört att man kan göra som med pilskott. Knipsa av en ranka och låta rota sig i vatten.

Växthuset med de gamla charmiga fönstren ska vara lite i väntan på något sånt här;


Och när "något sånt här" är på plats (kan vara nästa sommars projekt) så får miniväxthuset vara lite grann som ett komplement. Och det kommer att bli så bra.

Ser ni bilden... Våra planer är att gräva en guldfiskdamm bortom växthuset och där på andra sidan, mitt emot, bygga ett trädäck stort nog för två amerikanska solstolar (ni vet de där i trä) och ett litet bord. För en stunds lugn och ro, en kopp kaffe och chans att doppa tårna i det porlande vattnet.
Vem har sagt att jag inte kan drömma?
(Fast det tror jag å andra sidan heller aldrig att nån har påstått).

Så ja, i dag vill jag kika ännu lite till på olika växthuslösningar och skissa upp på papper hur jag vill ha det. Och sitta tillsammans med C och humma och tillslut låta honom, som trots allt ska snickra ihop växthuset, bestämma vad som blir bäst. Och sen, ja sen ska jag återigen gå och botanisera bland de gamla fönstren som faktiskt fanns närmare Villa Freja än jag hade trott eller vågat hoppas. Gamla fönster liksom - det vill ju alla ha nuförtiden att bygga massvis med charmiga saker utav.

Och dessutom kom jag just på, dessutom - som om en växthusdröm inte vore nog för dagen, har jag en hög av avlagda hästskor på min trädgårdsgång. Och de bara väntar på att få lite omsorg och kärlek för att sedan kunna skänka oss massvis med lycka.

Idag vill jag fortsätta att drömma och planera. Och dessutom ta en picknick med familjen och doppa tårna i alldeles för kallt vatten och ojja mig över det trista faktum att jag är och förblir en badkruka trots att det ser så roligt och uppfriskande ut för de som är modiga nog att doppa sig.

9 kommentarer:

Afrodite sa...

Absolut kan jag se bilden av dina drömmars lilla lusthus framför mig! =) Kommer att bli kanonfint! =)
Kram och godmorgon!

Susanne P sa...

Visst är det underbart att få ha drömmar. Och det bästa av allt är ju att drömma kostar ingenting! ;)
Jag tror att din dröm kommer att bli verklighet en dag. Och det kommer att bli jättemysigt!
Kram

Trillingnöten sa...

Haha, jag är lika otålig! Maken blir galen på mig. Han vet inte hur han ska hantera allt :) Drömmar är fantastiska och de kan bli verklighet! Bara man jobbar på det!

diana sa...

Ingen dum dröm. Ha en fin och badfri dag.

Znogge sa...

Jag var mycket nära att köpa ett lusthus i våras men så blev det inte av. Men till nästa sommar kanske. Eller ett litet växthus. Plats att sitta där, dricka te och njuta av en bok. Så några växter också så klart ;-)

Kram

Sus sa...

Att drömma är härligt!
Inte så sällan blir det attan så bra om bara drömmen får fritt att vinkla sig och vrida sig ett tag :)
Tusen idéer studsar i mitt huvud på förändringar efter dotterns flytt...och det bara i en liten sketen 3:a :-D
Kraaaam

Att vara någons fru sa...

Men åh - ett litet växthus vore ju faktiskt en dröm!

Mita sa...

Så kreativ och händig som du är så tror jag absolut att nån av dina drömmar slår in. Drömmar ska man ha tycker jag,och sen måste man våga ta tag i dom också..*ler*..
Kram vännen!

amacasa sa...

Se till att genomföra din dröm - det kommer att bli kanonfint!