onsdag 20 juli 2011

En gäststuga som väntar.


När man har lata sommardagar är det skönt att slippa det där med matlagning, något som aldrig är särskilt kul faktiskt, men som om somrarna blir ett krav - ett måste. Rester blir ett ord som klingar ännu härligare dagar som dessa. Så när en fräsch sallad med söt melon väntar i kylskåpet som rester från gårdagens gillmiddag är det helt fantastikt.
Gästsängen står tom nu... men vi är inte helt ensamma för det. Ernst väntar i kväll på teve. För visst är det väl så, att han dyker upp om onsdagar? Vi bestämde i alla fall det, jag och my Sister In Law. Så ikväll blir det soffmys med barfotaErnst. Men innan dess; hämta tre små barn som är och badar med några kompisar. För dem är det perfekt badväder men är man badkruka som jag kräver man sol om man ens ska doppa benen.
Men åh... på tal om besökare som rest härifrån;
Nu längtar jag till havet, till Gåsö eller så. Där en gäststuga faktiskt väntar på oss. Anytime. Och det låter så där perfekt som det bara kan göra när det handlar om saltvatten, oändligt hav, vindpinade bryggor, snäckor och sommarbetande kossor på en ö, mitt i skärgården på västkusten. Det kan aldrig någonsin bli fel. Förutom då kanske att längtan dit är lite tärande... men också kvillrande skön. Och planer är aldrig fel, de heller.

12 kommentarer:

Znogge sa...

Planer ska man ha. Planer och längtan!

Här längtar vi efter pizza och så får det bli.

Kram

Viktkamp sa...

Man ska alltid ha drömmar och planer =)

LinaPetronella sa...

den gäststugan lät inte helt fel! :)
nee fy för matlagning...nu ere dags igen :P

Trillingnöten sa...

PLaner är bra att ha :) och drömmar och framtid :)

Henrik Olsson sa...

Det är aldrig trevligt att ha Ernst som sällskap!

Vilken man!! :)

Sv: Ja, den cykelkärran går inte av för hackor!! :)

Mita sa...

Men vännen, Ernst är på torsdagar. Fast det har du förstås upptäckt nu,men då har du nåt att se fram emot i morgon också,*L*...
Kramiz!

Diana sa...

Haha, jag är ingen lover av Ernst. :) Tycker han är för pretto, vill liksom ge honom en örfil och tvinga honom att svära eller något. Haha!

Sv: Tydligen finns där folk som matar ankorna för mycket så att de inte äter upp allt och det lockar till sig råttor. Tyvärr.

Bara Jag sa...

Att ha en egen väntande gäststuga är inte så dumt!! Och det där med badkruka känner jag igen - varför bada kallt när man kan duscha varmt :-)

Kram!

Sus sa...

Mmmm, det är lätt att bli havsfrälst.
Välkommen i klubben, badkruka ;)
Kraaam

Librarybeth sa...

Matlagning kan vara toppen och botten! Ibland måste man se till att köpa sig fri från det... Och en gäststuga vid havet låter underbart!! Åker ni dit?

Svorskan sa...

Mat är enbart roligt att göra när man har tid och lust. Matlagning är vardagen är tråkigt. Vet ni om och när ni skall till gäst-stugan? Det låter ju härligt! God morgon!

amacasa sa...

Åh! Är Ernst på gång igen? Det har jag alldeles missat - myspys :-)