måndag 25 juli 2011

Det man kan drömma om.


Jag får såna knäppa infall ibland och så när jag helt plötsligt en ny dröm. Eller nygammal snarare. Att bara flytta iväg, bort. Långt bort till naturen, krispigheten, den höga klara luften, renheten, kylan, djuren och friheten. Alaska... eller någon annan Amerikansk nordstat. Eller Skottland. Jag har aldrig varit där. Så egentligen är det konstigt att min dröm landat just där, geografiskt. Eller så är det inte konstigt alls. I själva verket kanske det är så naturligt och självklart att jag inte ens vet om det. Att det är där jag hör hemma. Mer än här. Jag kan alltid alltid ta Villa Freja med mig. Det viktigaste. Och i mina drömmar går vi alla omkring i varma kläder och skyddande underställ. Vi tältar i naturen bland björnar, fiskar och paddlar kanot i det klara vattnet. Villa Freja ligger i någon liten vindpinad hamnstad någonstans och herregud... jag kan ingenting om Alaska eller USA eller Skottland. Men mina drömmar kan. Och det man kan drömma om, det kan man också vara.

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Såna där drömmar får jag också och de är nästa omöjliga att stå emot ibland...gärna England. istället för New York som vi ska flytta till :)

amacasa sa...

Gärna besöka dom platserna, men att bo där? Nej tack. Vindpinad är inte min favoritgrej i långa loppet :-)

Västgötskan sa...

Ofta är drömmen bättre än verkligheten!
Men ibland kan man bli överraskad och upptäcker att verkligheten är bättre än drömmen! :-)

Sus sa...

Ja, drömmar är viktiga! Drömmar skapar livet i Livet!
Kraaaam

Henrik Olsson sa...

Den drömmen delar jag med dig! Tänk att bara kunna ta sin tillflykt till den underbara naturen!

Znogge sa...

Många drömmar går att förverkliga om man vågar och vill. Resa dit skulle jag gärna göra men bo där, nej tack! Då föredrar jag sydligare breddgrader med sol och värme.

Kram

Mita sa...

Eftersom jag älskar norrland och vidderna,skogen,fjällen,djupa dalar och forsande älvar. Eller ja, forsar gör dom inte så mycket längre...Men Kanada och Nordamerika det är vackert där, så jag förstår dina drömmar. Jag har också drömmar om Irland, den glittrande gröna diamanten till ö.Lummiga små pittoreska byar med pubar som samlingsställen.Krokiga små vägar och klippor som stupar ner i havet. Skottland med sina underbara vidsträckta hedar.Oj, vi har ganska snarlika drömmar. Men du kanske förverkligar din..*L*...
Kram vännen!

Mia systeryster sa...

Skottland drömmer jag också om.Att besöka, men inte att bo där;) Man ska drömma=D
Kram

Helene sa...

Jag tycker om drömmar...BRA drömmar, inte mardrömmar...
Ibland är det skönt att drömma sig bort...
Ha det gott !!
Kram Helene.

Mollys Blog sa...

Dreams may come true!:) Kram!

cecce sa...

Åh..det låter trolskt och vilt på samma gång och jag känner jag dras med i den där drömmen. Kanske till och med hade varit något för mig?:-) You never know.
Det var en fin dröm i alla fall:

Kramar