söndag 31 juli 2011

Det finns inga känslor, massvis med känslor.

Tips: Bara följ den här tvärgatan upp från Storgatan så ligger det en underbar loppis på höger sida.


Jag förstår inte varför jag inte tidigare har sett I rymden finns inga känslor för den var så där bra ni vet, med en humoristiskt allvarlig känsla. Helt perfekt för mig som älskar att analysera och känna in. Lite grann krypa in under skinnet i filmen för att förstå precis allt som går att förstå.

Att den sedan är inspelad i Sollefteå, Kramfors och lilla Nyland gör inte saken sämre. Tre underbart fina platser där vi har anknytning, där släkt och vänner bor och dit vi längtar varje år. C som är uppvuxen där satt och guidade mig genom filmen. "Nu är de där, där bakom bodde jag. I de där gula hyreshusen..." "Bakom pizzerian, menar du, där vid hembygdsgården?" "Det där är Nipvallen, och titta, det var där, alldeles ovanför som vi..." "Var det inte där vi köpte vår trasmatta, i loppisboden ovanför?"; avbryter jag och till och med jag, med mitt dåliga lokalsinne känner igen mig.
Gågatan, biblioteket, bron, söta färghandeln i Nyland...
Underbara film.

Underbara humoristiska allvarliga film om aspergers syndrom, om kärlek, bröder, vänskap och massvis med känslor. Utom i rymden förstås.

7 kommentarer:

Susanne P sa...

Den filmen har jag osett. (inte sett ännu) Men den står först på lisan bara det blir en dag då man kan få bara vara inne och mysa!
Kram

carinasjolund sa...

Den filmen blir bra att titta på en regnig och grå dag :)
Kramis♥

Henrik Olsson sa...

Jag måste se den filmen!

Sv: Ja, detta blir kanon! :)

Mita sa...

Även jag har inte sett den filmen,men den ska jag absolut se bara tillfälle ges,jag tror det är en film som passar mig.
Då fick ni även en nostalgi tripp då under filmen,inte helt fel...
Kramen på dig!

Trillingnöten sa...

Bra tips! Har hört om den, men ännu inte fått ändan ur. Måste göra det nu innan jag går tillbaka till jobbet :)

Att vara någons fru sa...

Fantastiskt vacker film, känns i hela själen.

amacasa sa...

Jag har inte sett den filmen, men den låter klart sevärd :-)