söndag 31 juli 2011

Bilder i fokus.


En lista på 30 dagar ger 30 bilder i en följd. Först ut är självporträtt och det är ju det som är det lite läskiga. Avskalat, rakt på. Min skönhet sitter i ren klyscha på insidan och fastnar sällan på bild. Men jag tränar på det. Inte att låta den fasta på bild kanske, men att våga. Visa bilder på mig. Trots allt. Och nu snackar vi väl återigen om den där självkänslan. Och vem bestämmer egentligen vad skönhet är - om inte just självkänslan her/him self?! Jag är nöjd med mig själv. Jag tycker om mig själv. Och min självkänsla är bra mycket starkare i dag än för några år sedan. Men när det kommer till att visa bilder på mig själv hoppar hin håle automatiskt upp på min axel och viskar icke så fullt rumsrena ord i mitt öra. Det är inte alls särskilt snällt men jag jobbar på att finna en strategi att ta ner den där varelsen på jorden och tygla den milt men bestämt.
Det är nyttigt för mig. Som egoboost ungefär, bestämmer jag.

Nu regnar det förresten.
Jag som hade tänkt hänga ut massvis med tvätt på tork.

UPDATE.
Nu skiner solen igen - tvätten åker ut.
Och här kommer listan med de 30 dagarna, så som Diana efterlyste.
Dag 1 - Självporträtt
Dag 2 - Favoritpryl
Dag 3 - En familjemedlem
Dag 4 - Min hobby
Dag 5 - En gammal bild
Dag 6 - Tema grön
Dag 7 - En bild som jag aldrig har lagt upp
Dag 8 - En favoritbild
Dag 9 - Dagens
Dag 10 - Detta gör mig glad
Dag 11 - Tokigt
Dag 12 - Min vardag
Dag 13 - Tema ljus
Dag 14 - En vinterbild
Dag 15 - Kärlek
Dag 16 - Självporträtt i svartvitt
Dag 17 - Ett ögonblick
Dag 18 - Känslor
Dag 19 - Här bor jag
Dag 20 - Tema olika
Dag 21 - När jag var liten
Dag 22 - Mitt beroende
Dag 23 - En sommarbild
Dag 24 - Detta gör mig glad (favorit i repris)
Dag 25 - I all hast
Dag 26 - Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27 - Tema två
Dag 28 - Väder
Dag 29 - Senaste bilden på mig själv
Dag 30 - Valfri bild


16 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Känner igen det där tänket :) Jag tycker bilden är jättefin! Och du ÄR fin! :) Visst är det konstigt hur man tänker när det gäller bilder på en själv? Det är ju typ aldrig man sitter och tänker, när man läser en blogg, att jösses vilken ful människa, hur vågar han/hon lägga ut en bild?? Hahaha...man tycker bilderna är fina!

mintekopp sa...

Bilden på dig är väldigt fin!!

Visst kräver det rätt mycket för att man ska våga lägga upp bilder på sig själv, av hundra tagna kanske jag är nöjd med en :-) Det är så lätt att nedvärdera sig själv och bara stirra sig blind på sådant som man inte gillar...istället för att göra tvärt om. Jag är precis likadan.

Jag tror att du har en bra tanke där, övning ger färdighet. Att egoboosta sig själv är helt rätt!! Kram

Västgötskan sa...

Du är jättefin S! Både på insidan och utsidan!
Men jag förstår ändå dina tankar. De finns hos mig också ibland. Man borde definitivt tycka ÄNNU MER om sig själv!

Kram!

Malin sa...

Jag tycker du är jättefin men vet precis vad du menar. Som mullig så tycker jag alltid att jag ser tjock ut på alla bilder, du vet, jättetjock. Men jag tänker som du, att det här ÄR jag och min man tycker jag är universums vackraste och DET är det enda som betyder något.
Kram

Diana sa...

Jätte fin bild! Kan du inte lägga ut vad de andra 29 bilderna kommer vara så att man vet vad som komma skall (plus att man ev kan sno den...)? ;)

Diana sa...

Vilken rolig utmaning! Jag ska fundera lite, men risken är stor att jag snor den!
Tack för länken btw... ;)

amacasa sa...

Vilken rolig lista! Det finns nog risk att även jag snor den... ;-)

Du är jättefin på den bilden! Och på dom andra du har i bloggen med. Sådetså!

iheartsthlm sa...

Gillar sådana där listor, önskar jag orkade fullfölja dem själv någon gång.

Sus sa...

En så fin bild på fina du! Vacker och äkta, liksom.
Gillar inte heller bilder på mig själv, synar dom med superkritiska blicken :(
Din lista var häftig! Det ska bli kul!
Kraaam

maria sa...

Det var en fin bild på fina du :)
jag gillar inte att bli fotad, tycker inte jag blir bra..kritisk som jag är ;)

vad roligt att du antagit denna utmaning :)
kram

Marie-Louise sa...

Du är ju jättefin :)
Men jag känner igen det där, jag vill inte heller fastna på kort just nu... Kram

Mollys Blog sa...

Du är så himla söt och fin =) Kram!

Josefine, Blåeld sa...

Du är jättesöt! Listan vore kul att följa, men jag bloggar så sällan numera... Kanske tar den som inspiration!

Kramar!

Librarybeth sa...

Bra tänkt! Egoboosta behöver man göra! Och det där med bilder på en själv är inte helt enkelt.... läskigt... och självkänsla och trygg i sig själv ja, det kan variera. I olika tider och olika situationer men träna på det kan man alltid göra. Förresten kan jag bara instämma med övriga; du är fin!!!

Alicia sa...

Åh vad roligt att du också gör utmaningen. Jag ska följa dig på vägen.. :) Och du, du är jättefin! Så det så.

Svar: Plattången plattar inte bara mitt hår, den lockar, vågar och ger massor med volym.. Ett tips om du ville ha mer volym i ditt hår.

Kram

carinasjolund sa...

Fin bild på dig vännen :)
Ha en fin dag!
Kramis♥