söndag 31 juli 2011

Bilder i fokus, del 2


En favoritpryl, ett måste för mitt välbefinnande. Virknålen såklart, den som kommer i så många olika skepnader. Några pytteyttesmå, andra tjocka som lillfingret. Har jag inte en virknål nära tillhands förvandlas jag lättplätt till någon form av ilsken bridezilla med enda skillnaden att jag redan är gift (men bara för att dra en liknelse som gör att ni förstår att en favoritpryl är en favoritpryl, ungefär så).
Om vi tar en öde ö som exempel.
Jag har strandat där och får välja tre personer som ska dela mitt ö-liv innan vi sedan blir räddade av sjörövare och blir förda till fastlandet. Tre personer, my djeez, det hade jag aldrig klarat av. Jag menar... jag har tre barn punkt och slut. That's it. Tre barn och kvoten är fylld och det går ju inte. För såklart vill jag ju att C ska vara med också. Och en bunt med härliga vänner. Jag hade aldrig kunnat bestämma mig. Men okej... barnen hade naturligtvis fått spendera den där tiden på ön med mig, för de är mina tre viktigaste personer i livet.
Men så kommer vi till tre prylar.
Lite enklare.
En virknål, ett garnnystan och min kamera. Sen klarar jag mig ett tag. I alla fall tills de där sjörövarna kommer och för oss till fastlandet igen efter si så där en till två veckors härlig semester (på ett, i alla fall, trestjärnigt hotell).
Ska vi säga så?
Och att C också får följa med.
Fyra... ska vi säga fyra?
Inte fyrstjärnigt alltså... utan fyra personer, tre ting och en öde ö (förutom hotellpersonalen då förstås).
Nåt sånt.

Och ni minns va, min viktigaste pryl?
Virknålen!

Jag borde helt enkelt äga en garnbutik med stick/virkkafé... eller vara slöjdlärare (men det har jag ju redan ältat).
En viktig pryl helt enkelt, den där virknålen.

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Virknålen kan man ju använda till så mycket på en öde ö också! Typ sticka ihjäl fisk, virka skydd till huvudet, rita roliga saker i sanden, grilla över öppen eld...you name it!

Henrik Olsson sa...

Det är alltid svårt att veta vad man ska ha med sig, men jag hade nog tagit med mig en vitmålad kokosnöt i första hand! :P

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Tänk om jag hade tid att sitta och virka. Vad roligt det skulle vara.

amacasa sa...

Ett garnnystan skulle inte räcka så länge va? Javisstja - du är ju en fena på att riva upp också så det kanske ordnar sig ;-)