tisdag 5 juli 2011

Att skapa den synliga harmonin.


I går åkte vi till tippen och slängde det där skräpen ni vet, som bara blir liggande och som man tillslut stirrat sig blind på - trots att man inombords kokar över för att det ligger en gammal stekpanna och målat virke på hög utanför entrén.
Men nu är det väck!
(Jag borde läsa på mer om feng shui och verkligen leva efter den läran. Att skapa sig den där - också synliga - harmonin).

I natt drömde jag skräckslaget om att jag i stället för att blivit antagen på lärarutbildningen, av misstag, blivit regestrerad på nåt Chalmeristprogram för blivande vattenbiologer. Hur skulle jag rätta till det där liksom? Dessutom hade jag en jättesnorkig kursare som förvisso visade sig bli min bästa vän sen, men ändå. Det finns ju vissa, oskrivna regler, om hur man bemöter andra människor - även i drömmar kan tyckas.

14 kommentarer:

Znogge sa...

Vilken tur att det bara var en dröm då! Biologer i all ära men en bra bit från dina tankar.

skönt att bli av med gammalt skräp som bara ligger.

Kram

Dorro sa...

Oj vilken mardröm:P Vad vackert ni har det där du bor! Feng shui är säkert toppen och ett bra mål men ack så svårt. Högar med saker som ska slängas verkar bara komma tillbaka hela tiden. Förstår det inte alls. Duktiga ni som kom iväg mer ert skräp. Jag hoppas vårt försvinner snart också.

Gun sa...

Haha, tur att det bara var en dröm!

Henrik Olsson sa...

Ja, den synliga harmonin är något att eftersträva! Här hemma kommer vi att dra iväg ett lass till tippen innan helgen - och sen i nästa vecka ska vi göra ett tappert försök att klyva all ved som ligger och väntar! :/

Mita sa...

Men hallå vilken dröm alltså,tur att det bara var en elak dröm.
Elakt tråkigt är allt bråte man samlar på sig och blir liggandes och bara växer.Tills någon (jag)tar tag i det att det måste köras iväg.
Förstår om du känner en inre frid när det är borta, det brukar jag göra,*ler*...
Kramen på dig!

Diana sa...

Hrm, vattenbiolog låter inte så lockande... Haha!

Sv: Jag tror att man kan sätta potatis nu. Jag och Batman pratade om det innan idag. Det tog ca två månader för våra att bli klara för skörd så man hinner ju innan hösten!

carinasjolund sa...

Vilken tur att det bara var en dröm :)
Men vissa drömmar kan verkligen kännas sanna!
Kramen fina du♥

Trillingnöten sa...

Så där gör vi med :) Lägger på hög och SKA åka med det...nån gång. Vilken dröm! Själv drömde jag att jag var gravid, men inte visste om förrän i vecka 18 :)

mintekopp sa...

Å vad skönt att rensa och slänga, det skapar verkligen harmoni! Och ja, Feng Shui är inte dumt inte :-)

cecce sa...

Där sa du något sant. Man borde verkligen göra sig av med en massa skit. Har alldeles för mycket prylar som bara skapar stress:-)

Hoppas du får sova gott i natt...utan konstiga drömmar:-)

Kramar

Marie-Louise sa...

Vad skönt att det bara var en dröm. Och ja när man äntligen kommer iväg med det skräpet är det ju så skönt. Tänk, varför drar man alltid ut på det där. Kram

Malin sa...

Vi gjorde som ni i måndags, slängde en massa skräp som legat där och varit fult alldeles för länge.
Tänk att man inte lär sig och slänger det allt eftersom istället!
Kram

kloppan sa...

haha du kanske har dömt ut ngn irl som du grunnar på om du ska ge en chans till
kram

amacasa sa...

Vattenbiolog... Det hade jag kunnat tänka mig att arbeta med :-)