torsdag 28 juli 2011

Att pyssla- och pysslas om.Det är något alldeles speciellt härligt med sommaren. Att man kan gå i tunna lätta sommarklänningar och exponera så mycket hud som möjligt. Som att hamstra solenergi att portionera ut över resten av året. Och samtidigt som vi njuter av att pyssla- och pysslas om vårdar solen oss lika ömt. Också där vi tagit tillflykt i den svalkande skuggan låter solen sitt ljus uppfylla oss i varje liten cell. Det gör mig glad och pigg och energisk... fast jag sitter i fosterställning i soffan in på sena natten när vi kör filmmaraton. Det märks att vi närmar oss augusti. Det märks att det blir mörkt tidigare om kvällarna nu. Det enda som får mig att hålla mig vaken är just denna fosterställning, att C då och då snärtar till mig på låret och att jag tar lite av den där lagrade solenergin och strör över mig.

Så är jag inte van att sitta uppe till halv två om natten heller.
Kan vara en av anledningarna till migränen när jag tänker efter.

2 kommentarer:

amacasa sa...

Ajdå! Migrän låter inget trevligt. Men det gjorde det andra, pysslet och så :-)

Jag somnar ofta när jag tittar på film...

Henrik Olsson sa...

Migrän är ingen höjdare - men vädret spelar nog in mer än sena kvällar.

Speciellt när det blir så där kvavt i luften :S