söndag 3 juli 2011

Att börja en semester.


Min lille jordgubbspojke. Jordgubbar i ask, jordgubbar på flaska (en gång hade jag en undulat som hette Önos - han var otroligt tam och gosig och totalt nerkärad i mig. Hans beteende resulterade i att hela min lilla undulatflock blev tama. I går när jag, C och de två minsta barnen var i Lilla Stadens djurpark fick vi se exakt en lika dan undulat som Önos).
På tal om jordgubbar - våra i landet ger hyfsat bra avkastning... fast bör dock utökas till åtminstone två tredjedelar för att vi ska bli helt nöjda. Känns så dumt att köpa när man bor på landet och kan ha egen odling.


I fredags gjorde C sin sista arbetsdag innan semester och ja - man får laga mat under sin semester. Vi har mer ansträngande planer än så såvida ekonomin tillåter. Den där plattgången, de där buskarna, den där grusgången, den där pergolan, det där planket, det där landet...
Ja, ni förstår.
Att laga fredagstacon (som på bilden) är liksom en liten mjukstart.

Och så jag då.
Jag har inte semester men tar det lugnt och skönt ändå. Här med en virkning såklart. Egentligen en duk, men jag tänker forma den och stärka upp den med sockerlösning så att det blir till en skål. Ni kommer att få se senare - snart.

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Skönt att odla egna jordgubbar! Kan man få flera omgångar på samma planta varje år eller är det liksom en omgång per planta och år?

Znogge sa...

Egna jordgubbar ja! Det är verkligen något speciellt. Innan hade vi ett land men där växer nu bara gräs. Nästan så att jag är pigg på en odling igen...

Kram

Gun sa...

Gott med egna jordgubbar! Vi har två plantor på balkongen med små fina jordgubbar som smakar smultron.:)

Diana sa...

Semestern brukar ju vara den tiden då man tar sig an projekt som man inte brukar hinna med!

Du har inte missat att du vunnit en kakburk va? :)

Diana sa...

Haha, nu såg jag att du sett det. :) Får kika i skräpposten om där ligger ett mail.

Mita sa...

Söt liten jordgubbspojke,egna jordgubbar är supergott att plocka direkt. Fast lite arbete krävs förstås med jordgubbslandet. Men det kan ses som avkoppling kanske,*L*....
Han ser djupt koncentrerad ut gubben din,hoppas ni fick en smaklig måltid,
Kramiz!

Sus sa...

Jaaa, sådana fina sockerstärkta skålar har sett...och på gränsen till smakat på ;)
Matlagning ingår i semesteryran...ja så en massa annat också, bara det känns hyfsat bra :)
Kraaaam

Västgötskan sa...

Usch, nu fick jag dåligt samvete för att jag köper... Ha ha! Jag som har MASSA plats att ha dem, men det är så otrooooligt tråkigt att rensa ogräs! :-P

Librarybeth sa...

Jordgubbsstart är bra semesterstart!

Henrik Olsson sa...

Visst är det smidigt att kunna odla eget när man bor på landet, men vi är ganska dåliga på den biten. Vi har nog bara två plantor med jordgubbar - och det kommer man inte långt med!

Josefine, Blåeld sa...

Jordgubbar är ju så gott! Tröttnar aldrig!
Vad pysslig och duktig du är med virkning etc.

Kram!

Mollys Blog sa...

Vilka fina killar du har =) Vad hette nu det där stället med den fina badtrappan? En bloggträff hade varit alldeles alldeles underbart. Kram!