lördag 7 maj 2011

Back to life.


Jag vet att det här är en arkivbild men det är faktiskt inte helt lätt att fota fåglar och jag är definitivt inte någon ornitolog som kan ligga i timtal i någon buske i väntan på den perfekta fågelposen och sen - klick. Nu står ju mina fåglar inomhus förstås så jag hade inte behövt ligga i någon buske, men ändå...

I natt höll sig Wall-E något så när lugn också men visst kan det vara så Diana, att han saknar sin kompis Tin-Tin. Tin-Tin är på rekreationsresa i en annan bur men har nu återhämtat sig och kan åter stödja på vingen. Dock la Masi beslag på Tin-Tin och nu står hans bur inne i hennes rum.
Det är perfekt på så vis att hon nu inte längre kan ha nattlampan tänd (och därmed inte heller vaknar lika lätt om nätterna) eftersom hon har Tin-Tin att ta hand om.
"Och Tin-Tin måste ha det mörkt, annars kan inte han sova".
Hon månar väldigt väl över den lilla fågeln - som egentligen är Killemannens.

Därmed vet vi inte heller riktigt hur vi ska göra.
Flytta tillbaks Tin-Tin till Wall-E eller låta de förbli särbos?

UPDATE:
Aha - Skrutt rättar mig. Tin-Tin är hennes, inte Killemannens som jag trodde. Nåväl.


UPDATE 2:
Ja, flytta tillbaka Tin-Tin till Wall-E. Men, synd på en tom bur i Masis rum (naturligtvis kan man ställa tillbaka den tomma buren i förrådet men det vore än mer synd).
Hm... undrar just om man kan övertala C att fylla den tomma buren med små söta milt trumpetande zebrafinkar?! Han som så sent som i förrgår sa; "Inga mer djur in i detta hus". Vad kan han ha menat med det?

8 kommentarer:

znogge sa...

Jag hade flyttat tillbaka! De är liksom vana vid sällskap...

Kram

Diana sa...

Båda är ju flockdjur och trivs bäst med en kompis. Ena undulaten hade jag själv ett tag men trots att han fick jätte mycket uppmärksamhet och tid av mig så började han utveckla ett "djur i bur" beteende (sprang fram och tillbaka på sin pinne), så vi handlade en vän till honom.

Sus sa...

Ja, det var en knivig fråga. Fågelsällskap till Masi eller till Wall-E?
Flutta pippin när Masi är trygg med sin släckta lampa...kanske??
Hmmm, inte helt lätt...
Kraaaaaam i valträsket :)

Marie-Louise sa...

Jag hade nog satt ihop dom igen. Trevlig helg. Kram

Svorskan sa...

Kan inte bägge bo inne hos Masi? Att de mår bättre av att ha sällskap av varann är jag övertygas om. Tänk så ensamt det måste kännas? Jag hade inte velat vara i en bur singel. Det är okej så länge jag kan röra mig fritt, men inte annars. Tur man inte är fågel. ;)

Alicia sa...

Hoppas att Wall-E håller sig lite lugnare nu när han är sambo igen. Låtr jobbigt det där. Min katt har kommit in någon liknande period då hon jamar konstant på morgonen. Det börjar runt 5-6 snåret. Inte kul!

amacasa sa...

Dom kan väl sitta i separata burar i samma rum tills vingen är stabil igen? Kanske räcker det med att dom ser varann?

Bara Jag sa...

Allt handlar om infallsvinkel - Wall-E behöver sin sambo men samtidigt behöver Masi något i den tomma buren. Inte vill väl pappa ge Masi men för livet genom att ställa tillbaka den tomma buren i förrådet heller! Lösningen på dilemmat heter Zebrafinkar :-)

KRAM!!